Om restaurangen
Spökbaren Gasten erbjuder en unik upplevelse där mat och dryck kombineras med kalla kårar och skrämselhicka. Här följer tavlorna gästerna med blicken medan de njuter av blodiga drinkar och gastburgare, serverade av udda servitörer och servitriser.
Historia
Spökbaren Gasten öppnade den 24 april 2010 och ligger i anslutning till Hamnkrogen och Spökhotellet Gasten. Med sin ruffiga interiör och gastkramande meny erbjöd restaurangen både mat och upplevelse. Lokalen var inredd med rekvisita från skräckens och spökenas värld, och menyn innehöll rätter som Slaktarens blodiga biff och Hemsökt äppelkaka.
Inför säsongen 2015 byggdes restaurangen om. En ny bar och 30 nya sittplatser för sommarsäsongen tillkom. Ytan för sittplatserna skapades genom att personalens omklädningsrum togs bort. Kakel och klinkers från duscharna, samt några av klädskåpen, behölls och fick ett mer spöklikt utseende.
En annan nyhet 2015 var att Spökbaren för första gången höll öppet under Jul på Liseberg. Från och med 2018 var restaurangen åter julstängd och användes för Hamnkrogens julbordsgäster.
Kuriosa
- I åtta år delade Spökbaren Gasten kök med grannrestaurangen Hamnkrogen, vilket var en logistisk utmaning för personalen. Den separata köksdelen som byggdes inför sommarsäsongen 2019 var därför mycket efterlängtad.
- För att överraska gästerna hälsar gastarna från Spökhotellet Gasten på då och då.
Bilder
Foto: Stefan Karlberg.
Foto: Stefan Karlberg.
Foto: Stefan Karlberg.
Foto: Stefan Karlberg.