Om restaurangen
Skeppsmagasinet är en familjerestaurang med fokus på fisk- och skaldjursrätter, såsom räklåda och fish 'n' chips. Gästerna kan välja att äta antingen inomhus, i en lokal med inredning inspirerad av Göteborgs gamla hamnområden, eller utomhus i Lisebergs Hamn.
Historia
År 1997 öppnade det nya området Lisebergs Hamn, och samtidigt invigdes Kafé Åkaj som servade nöjesparkens gäster i 15 år. Inför vårsäsongen 2012 byggdes Kafé Åkaj om till Skeppsmagasinet. Samtidigt stängde Isbaren, och dess lokal blev en del av Skeppsmagasinet. Fish 'n' chips blev snabbt en storsäljare på menyn, och restaurangen blev den första i Sverige att MSC-certifieras.
År 2013, Skeppsmagasinets andra år på Liseberg, fick uteserveringen 40 väderskyddade platser med infravärme. År 2019 kompletterades serveringen med en utomhusbar. År 2023 blev Skeppsmagasinet, utöver MSC-certifieringen, även KRAV-certifierat.
Bilder
Inför öppnandet år 2012.
Foto: Stefan Karlberg.
Våren 2012.
Foto: Stefan Karlberg.
Här var det serverat! Bilden togs 2018.
Foto: Stefan Karlberg.
Menyn består inte enbart av fisk och skaldjur. Även saftiga revben letar sig in.