Visningar
Åtgärder

Jubel i väst

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

Jubel i väst, skrevs Jubel i Väst, var 1980 års revy i Veckans Revy. I revyn fick Vägverket en känga för sin hantering av resandet till och från Tjörn och Orust efter Tjörnbronkatastrofen. SJ uppmärksammades för deras brist på information om tågtider. Sten-Åke Cederhök skojade även om det faktum att den vanliga göteborgaren inte kunde sätta sig i Brunnsparken utan att få en tomflaska i huvudet. Dessutom sjöngs det, som så ofta, Lasse Dahlquist-låtar.

Revyn blev en stor publiksuccé - 76 föreställningar med totalt cirka 25 000 åskådare. För att alla skulle få chans att se den spelades en extraföreställning. På Stora Scenen, för säkerhets skull.

Spelades:

  • 19 juni-31 augusti 1980, Veckans Revy
  • 7 september 1980, Stora Scenen


Medverkande:

Balett: (Anita Johansson, Anna Nygren, Marie Olsson och Marina Nordström)

Manus: Sten-Åke Cederhök

Pianist: Harry Persson

Koreograf: Sonja Gube

Press

"'Jubel i Väst' av årgång 80 måste nog tillhöra de bättre upplagorna [...] Jag garanterar att ni en timme senare kan gå ut till nya åkattraktioner med mungiporna uppdragna bra mycket mer än tidigare." - Kvällsposten, 22 juni 1980.

"Nu är revyn menad som en stunds opretentiös underhållning, och som sådan är den givetvis bara värd inträdet. Men det kan inte hjälpas att jag ändå är lite besviken - Sten-Åke har åstadkommit roligare och framförallt jämnare revyer än den här." - GT, 22 juni 1980.

"23:e upplagan av Sten-Åkes sommarrevy är en lättsam och kvick underhållning som inte bara ger plats för en massa skratt utan också för lite eftertanke. Revyn är mycket sevärd och roande." - Göteborgs-Posten, 22 juni 1980.

"Sten-Åke Cederhök är sig förstås lik - men ändå inte riktigt. Hans nya sommarrevy på Liseberg - den 23:e i ordningen - är alltså betydligt mer bitsk och elak än förr om åren." - Expressen, 25 juni 1980.