Visningar
Åtgärder

Det susar i bollen

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

Det susar i bollen var den andra revyn på Veckans Revy 1958, Sten-Åke Cederhöks andra som chef för Veckans Revy. Namnet på revyn anspelar på fotbolls-VM som avgjordes i Sverige denna sommaren.

Spelades: 18 juni-14 september

Medverkande:

Kapellmästare: Georg Rydberg

Koreograf: Jackie Söderman

Dekor: Eva Haglund

Press

"Revyn verkar inte vara så VM-inspirerad som reklamen vill göra gällande. Det verkar i stället som om man vill spela på de mera nattliga tongångarna (...) Bortsett från nattscenerna var återstående tio nummer inte så illa." - Göteborgs Handels och Sjöfartstidning, 19 juni 1958.

"Sten-Åkes andra revy på Lisebergs Veckans Revy har fått benämningen VM-revy, och själva anslaget är mycket bra med Sten-Åke som verkligt rolig och lagom språkkunnig Kal på Avenyn (...) Revyn har en mycket stor förtjänst: dansinläggen. De är skapade av Jackie Söderman, och han kan sådana saker. Den lilla revyorkestern under Georg Rydbergs ledning spelar utmärkt och sköter sig med beröm godkänd i det ungerska numret. Dekor och kostymer är färgglada, och revyn har alla chanser att överleva sommaren och glädja en stor publik." - Göteborgs-Posten, 19 juni 1958.