Visningar
Åtgärder

1998

Från Lisepedia
Version från den 19 april 2021 kl. 08.28 av Admin (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Lisebergs 75-årsjubileum firas med fyrverkeri! Foto: Liseberg
Gastarna i Spökhotellet Gasten skrämmer slag på hotellgästerna. Foto: Liseberg
Peter Forsberg lämnar handavtryck till Hedersplatsen... Foto: Liseberg
...vilket även hans hockeykompis Mats Sundin gör. Foto: Liseberg
Lasse Åberg tilldelas Lisebergsapplåden för att han gjort Sverige gladare. Foto: Okänd
Janne Schaffer som Zebran i Electric Banan Band, på Stora Scenen den 15 augusti. Foto: Okänd

Innehåll

Viktiga händelser

Liseberg fyller 75 år

Liseberg firar 75-årsjubileum. Det görs framför allt med en historisk utställning som invigs på födelsedagen den 8 maj. Jubileumsutställningen visar Lisebergs 75-åriga historia med bilder på artister, attraktioner, utveckling och oförglömliga ögonblick. Utställningen är mycket uppskattad och besöks av 150 000 gäster. I samband med utställningen utges boken Från Komark till Nöjespark.

En del av förändringarna i parken går också i nostalgins tecken. Dansbanan Polketten flyttas till Lisebergs nya hamnområde och återfår ett utseende som minner om tidigt 1900-tal.

Och naturligtvis firas 75-åringen med en musikalisk tillbakablick på olika ställen i parken. Den 24 maj framförs jubileumskavalkaden 75-årsjubel, skriven av Hans Josefsson med musikarrangemang av Sven-Eric Dahlberg. Medverkar gör bland andra Sonya Hedenbratt, Stefan Ljungqvist, Laila Westersund och Tove Jaarnek.

Spökhotellet Gasten har premiär

Årets attraktionsnyhet är Spökhotellet Gasten. En originalidé från Liseberg som ger gästerna en skrämmande och rolig upplevelse i ett nedlagt gammalt hotell. Under säsongen arbetar cirka 60 gastar med att skrämma totalt 450 000 Lisebergsgäster. Entréavgiften till Spökhotellet Gasten är 30 kr.

Se Västnytts inslag från pressvisningen 1998

Joe Labero gör succé på Rondo

Året showår på Rondo inleds med ett fem veckor långt gästspel av Ainbusk Singers. Efter det startar den enorma ombyggnad som krävs för att kunna ta emot Lisebergs största showsatsning någonsin – Joe Labero. Efter en lyckad premiär i augusti spelas showen vid sju tillfällen i veckan under hela hösten. 70 000 gäster besöker Rondo under hösten, lika många som såg After Dark under ett helt år 1997. Ett tiotal företag abonnerar dessutom Rondo för att se Joe Laberos show.

Liseberg får Gästservice

I nya lokaler i parkens centrala delar får Lisebergs gäster information och hjälp i nyheten Gästservice. Personalen, som är specialutbildad för att kunna handlägga reklamationer, rätta till missförstånd samt samla in och bearbeta gästreflektioner, gör uppskattade insatser. Frekvensen av besök på Gästservice visar att det finns ett stort behov av denna service.

Attraktioner

Artister – ett urval

Nyheter i korthet

Fakta

Öppettider

  • 18 april-27 september

Priser

  • Entréavgift: 40 kr (1997: 40 kr). Fri entré för barn under 7 år.
  • Pris säsongskort: 100 kr (1997: 100 kr).

Statistik

  • Sålda säsongskort: 125 000 (1997: 115 000)
  • Antal besökare: 2 552 000 (1997: 2 475 000)

Väder

Regnigt och kallt. Inte någon av vårens eller sommarens månader bjuder på bra Lisebergsväder. Allra värst är det i juli.