Visningar
Åtgärder

Skillnad mellan versioner av "Spegelhallen"

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
(4 mellanliggande versioner av en användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''1931-1961'''
+
[[Bild:1931-Sodra garden-1.jpg|thumb|Den nya [[Södra området|södra gården]] [[1931]]. Spegelhallen låg i en lokal som fanns direkt till vänster om klocktornet mitt i bild. Foto: Okänd]]
  
Spegelhallen var en av nyheterna i den nya södra gården som presenterades [[1931]]. Där låg den granne med nya [[Lustiga Huset]] och [[Radiobåtarna]]. I Spegelhallen fanns en spegellabyrint där folk både gick vilse och slog i näsan. I lokalen fanns även buktande speglar, sådana som var så populära i det gamla [[Lustiga Huset]].
+
'''1931-1954'''
 +
 
 +
Spegelhallen var en av nyheterna i den nya [[Södra området|södra gården]] som presenterades [[1931]]. Där låg den granne med [[Lustiga Huset]] och [[Radiobåtarna]]. I Spegelhallen fanns en spegellabyrint där folk både gick vilse och slog i näsan. I lokalen fanns även buktande speglar.
  
 
Sommaren [[1933]] monterades en radioanläggning i Spegelhallen, ”för upptagande av eventuella skrattsalvor och andra glädjeyttringar i hallen”. Dessa kunde då höras av folk utanför.
 
Sommaren [[1933]] monterades en radioanläggning i Spegelhallen, ”för upptagande av eventuella skrattsalvor och andra glädjeyttringar i hallen”. Dessa kunde då höras av folk utanför.
  
Lokalen som Spegelhallen låg i revs hösten [[1954]], tillsammans med övriga byggnader i södra gården, då denna skulle genomgå en totalförändring. Efter rivningen levde Spegelhallen vidare som attraktion i ytterligare sju säsonger. Oklart var i parken detta skedde. [[1961]] gjorde den hur som helst sin sista säsong. [[1962]] ersattes den av [[Kristallsalongen]].  
+
Lokalen som Spegelhallen låg i revs hösten [[1954]], tillsammans med övriga byggnader i södra gården, då denna skulle genomgå en totalförändring.
 +
 
 +
Enligt Lisebergs eget attraktionsregister levde Spegelhallen vidare t.o.m. säsongen [[1961]]. I vilken form, och var i parken den låg, är oklart.
  
 
[[Kategori:Attraktioner]]
 
[[Kategori:Attraktioner]]

Versionen från 11 juni 2019 kl. 11.08

Den nya södra gården 1931. Spegelhallen låg i en lokal som fanns direkt till vänster om klocktornet mitt i bild. Foto: Okänd

1931-1954

Spegelhallen var en av nyheterna i den nya södra gården som presenterades 1931. Där låg den granne med Lustiga Huset och Radiobåtarna. I Spegelhallen fanns en spegellabyrint där folk både gick vilse och slog i näsan. I lokalen fanns även buktande speglar.

Sommaren 1933 monterades en radioanläggning i Spegelhallen, ”för upptagande av eventuella skrattsalvor och andra glädjeyttringar i hallen”. Dessa kunde då höras av folk utanför.

Lokalen som Spegelhallen låg i revs hösten 1954, tillsammans med övriga byggnader i södra gården, då denna skulle genomgå en totalförändring.

Enligt Lisebergs eget attraktionsregister levde Spegelhallen vidare t.o.m. säsongen 1961. I vilken form, och var i parken den låg, är oklart.