Visningar
Åtgärder

Jokern i leken

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

Jokern i leken är en komedi i fyra akter av H.M. Harwood som spelades på Lisebergsteatern 23 maj-29 juni 1958.

Medverkande

Regi: Per-Axel Branner

Översättning: E. B-m.

Scenbilder: Birgit Afzelius-Wärnlöf

Press

"Det är sannolikt att Branner sparar sin trumf för andra utspelet. Det är onekligen en rätt fadd anrättning han bjuder på denna gång och en föreställning där allt sitter löst och går på ett ungefär. Den knappast mer än halvbesatta pre­miärsalongen föreföll emellertid inte ha ledsamt, inte alla hela tiden i alla fall." - Tord Bäckström, Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, 24 maj 1958.

"Det dröjer alldeles för länge in­nan man märker att det över huvud taget finns någon rytm i spelet. Hela första akten lunkar fram i ett långsamt och omständligt tempo - den borde kunna koncentreras och förenklas samt spelas i omedelbar anslutning till det högst acceptabla lustspel som i alla fall börjar i och med andra aktens första repliker." - Signaturen Pem., Göteborgs-Posten, 24 maj 1958.

"Den första av de fyra akterna är visserligen en smula träig och den kunde nog ges betydligt bätt­re fart än den fått på Lisebergsteatern. Men sedan tar det snart upp sig. Och spelet är gott över lag. [...] Den inte alltför talrika premiärpubliken kvitterade med artiga applåder ensemblens bemödanden." - Jerker Thorén, Göteborgs-Tidningen, 24 maj 1958.