Visningar
Åtgärder

Skillnad mellan versioner av "Djungelexpressen"

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Rad 2: Rad 2:
 
'''1960-1967'''
 
'''1960-1967'''
  
Djungelexpressen var ett för den tiden spektakulärt spöktåg som hade premiär [[1960]]. Attraktionen hade många skrämmande effekter och överraskningsmoment, inte enbart för passagerarna utan även för åskådarna. De sista säsongerna kallades attraktionen även Drömgrottan.
+
Djungelexpressen var ett för den tiden spektakulärt spöktåg som hade premiär [[1960]]. Attraktionen hade många skrämmande effekter och överraskningsmoment, inte enbart för passagerarna utan även för åskådarna. I pressen går att läsa om "rytande lejon och trumpetande elefanter i exotisk miljö".
  
När Djungelexpressen var ny ersatte den troligen [[Mystiga Huset]]. Sista säsongen gjordes [[1967]], då den i sin tur ersättes av [[Peter Pan]].
+
När Djungelexpressen var ny ersatte den troligen [[Mystiga Huset]]. Sista säsongen gjordes [[1967]], då den i sin tur ersättes av [[Peter Pan]]. De sista säsongerna kallades attraktionen även Drömgrottan.
  
 
= Biljettpris =
 
= Biljettpris =

Versionen från 11 november 2019 kl. 16.21

Djungelexpressen i bakgrunden, troligen fotograferad 1960. Bilbanan i förgrunden är Barnrallyt och till höger ligger spegellabyrinten Magic City. Foto: Liseberg

1960-1967

Djungelexpressen var ett för den tiden spektakulärt spöktåg som hade premiär 1960. Attraktionen hade många skrämmande effekter och överraskningsmoment, inte enbart för passagerarna utan även för åskådarna. I pressen går att läsa om "rytande lejon och trumpetande elefanter i exotisk miljö".

När Djungelexpressen var ny ersatte den troligen Mystiga Huset. Sista säsongen gjordes 1967, då den i sin tur ersättes av Peter Pan. De sista säsongerna kallades attraktionen även Drömgrottan.

Biljettpris

  • 1965: 1 kr

Fakta

Attraktionstyp: Animerat spöktåg

Tillverkare: Fordonen av Gebr. Ihle, Tyskland. Figurer och animation av Gunnar Månsson AB

Ägare: Gunnar Månsson AB

Placering: Vid södra entrén