Visningar
Åtgärder

Skillnad mellan versioner av "Blågula Svea"

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Blågula Svea är en revy av Hagge Geigert som spelades på Lisebergsteatern 1965. Premiär 3 februari 1965. = Medverkande = *Carl-Axel Elfving *[[Brita Borg...')

Versionen från 11 juni 2019 kl. 10.38

Blågula Svea är en revy av Hagge Geigert som spelades på Lisebergsteatern 1965. Premiär 3 februari 1965.

Medverkande

Texter: Hagge Geigert

Kapellmästare: Allan Johansson

Minnen Den 3 februari 1965 var en onsdag. Revyn hette ”Blågula Svea” och handlade om våra svenska värderingar och fördomar. Sedan nyårsaftonen hade den spelats i Uddevalla Folkets hus. För fulla hus. Inte minst bidrog Nils Poppe, men när revyn nu skulle gästa Göteborg blev Poppe sjuk och las in på sjukhus. Inhoppare blev Carl-Axel Elfving. I övrigt bestod ensemblen av Brita Borg, Gunnar Wiklund, Georg Adelly, Laila Westersund, Gittan Kjell och undertecknad. Kapellmästare var Allan Johansson.

Det var en nervös premiär, ty husguden i Göteborg var nyligen bortgångne Karl Gerhard, särskilt hos den dåtida befintliga och mycket tongivande sociteten. Och de var närvarande allihop! Där satt Anna och Harry Hjörne, bredvid satt Hans och Margretha Hansson (Kapten Bölja själv) och där satt Dan-Axel Broström, som blev en god vän som alltid sände en vacker bukett till kommande premiärer. I mitten av första bänk satt Moder Trans själv, Olga Carlsson, rak i ryggen och skarpt iakttagande. Det var som att provpredika i Vatikanen. Också de tongivande recensenterna var på plats, Lars Åhrén från GT, Uno Asplund från HT och Åke Perlström från GP.

Själva tyckte vi att stämningen i lokalen var ljum, men slutapplåden var översvallande. Vi var godkända! I tidningarna dan därpå fick vi t o m överbetyg. Vi skulle gästspela i två veckor. Vi blev kvar i två månader. – Hagge Geigert i programbladet till revyn Omaka par.