Visningar
Åtgärder

Skillnad mellan versioner av "Björnar"

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
 
(2 mellanliggande versioner av en användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
 
[[Bild:Djurpark-1.jpg|thumb|[[Einar Ekström]] (till vänster) visar upp en av de två björnungarna som bodde på Liseberg sommaren [[1962]]. Till höger björnens ägare [[Paul Hoffman]]. Foto: Okänd]]
 
[[Bild:Djurpark-1.jpg|thumb|[[Einar Ekström]] (till vänster) visar upp en av de två björnungarna som bodde på Liseberg sommaren [[1962]]. Till höger björnens ägare [[Paul Hoffman]]. Foto: Okänd]]
  
Livs levande björnar har förekommit på Liseberg vid ett par tillfällen. [[1961]] fanns björnar i det årets upplaga av [[Djurpark på Liseberg]] och [[1962]] bodde två små kanadensiska svartbjörnar i parken under sommaren. Björnarna hade sin bo- och lekplats i en hage intill [[Lilla Paviljongen]].
+
Livs levande björnar har förekommit på Liseberg vid ett par tillfällen. [[1961]] fanns björnar i det årets upplaga av [[Djurpark på Liseberg]] och [[1962]] bodde två små kanadensiska svartbjörnar i parken under sommaren. Ungarna hade sin bo- och lekplats i en hage intill [[Lilla Paviljongen]].
 +
 
 +
= Kuriosa =
 +
 
 +
Det höll på att gå illa för en av de två björnungarna 1962. Någon kastade in en avbränd fotolampa i björnarnas hage. Ungen stoppade i sig lampan som fastnade i halsen. Lyckligtvis lyckades björnarnas ägare [[Paul Hoffman]] få ut lampan, med ett par rejäla bitmärken på handen som minne.

Nuvarande version från 28 november 2019 kl. 14.53

Einar Ekström (till vänster) visar upp en av de två björnungarna som bodde på Liseberg sommaren 1962. Till höger björnens ägare Paul Hoffman. Foto: Okänd

Livs levande björnar har förekommit på Liseberg vid ett par tillfällen. 1961 fanns björnar i det årets upplaga av Djurpark på Liseberg och 1962 bodde två små kanadensiska svartbjörnar i parken under sommaren. Ungarna hade sin bo- och lekplats i en hage intill Lilla Paviljongen.

[redigera] Kuriosa

Det höll på att gå illa för en av de två björnungarna 1962. Någon kastade in en avbränd fotolampa i björnarnas hage. Ungen stoppade i sig lampan som fastnade i halsen. Lyckligtvis lyckades björnarnas ägare Paul Hoffman få ut lampan, med ett par rejäla bitmärken på handen som minne.