Visningar
Åtgärder

Skillnad mellan versioner av "Anton Schwarzkopf"

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Anton Schwarzkopf, född 8 juli 1924 i Behlingen i Tyskland, död 30 juli 2001, var en tysk berg- och dalbanekonstruktör och grundare av företaget Schwarzkopf Industries (Sc...')
 
Rad 1: Rad 1:
Anton Schwarzkopf, född 8 juli 1924 i Behlingen i Tyskland, död 30 juli 2001, var en tysk berg- och dalbanekonstruktör och grundare av företaget Schwarzkopf Industries (Schwarzkopf GmbH) som byggt ett stort antal berg- och dalbanor och andra sorters åkattraktioner runt om i världen.
+
Anton Schwarzkopf, född 8 juli 1924 i Behlingen, Tyskland, död 30 juli 2001, var en tysk berg- och dalbanekonstruktör och grundare av företaget Schwarzkopf Industries (Schwarzkopf GmbH) som byggt ett stort antal berg- och dalbanor och andra sorters åkattraktioner runt om i världen. Schwarzkopf är mannen bakom [[Super 8]], [[LisebergsLoopen]] och, hans personliga favorit [[Lisebergbanan]].
 
+
Anton Schwarzkopf ritade bland annat Lisebergbanan på Liseberg i Göteborg och Jetline på Gröna Lund i Stockholm. Schwarzkopf har sagt att av alla de berg- och dalbanor han har designat var Lisebergbanan hans personliga favorit. Schwarzkopf specialdesignade Lisebergbanan så att den passade terrängen på berget inne på Liseberg.[1]
+

Versionen från 15 januari 2021 kl. 09.45

Anton Schwarzkopf, född 8 juli 1924 i Behlingen, Tyskland, död 30 juli 2001, var en tysk berg- och dalbanekonstruktör och grundare av företaget Schwarzkopf Industries (Schwarzkopf GmbH) som byggt ett stort antal berg- och dalbanor och andra sorters åkattraktioner runt om i världen. Schwarzkopf är mannen bakom Super 8, LisebergsLoopen och, hans personliga favorit Lisebergbanan.