Visningar
Åtgärder

Skepp o' skoj

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Foto: Stefan Karlberg

2012-

Skepp o’ skoj är en vattenattraktion för barn som hade premiär 2012. Den är resultatet av en ordentlig upprustning av gamla klassikern Barnbåtarna.

Bakgrund

Skepp o’ skoj ersatte Barnbåtarna som hade funnits på Liseberg sedan 1973. Barnbåtarna hade mer eller mindre sett likadan ut under alla år så inför säsongen 2012 kände Lisebergs ledning att det var dags att göra om attraktionen. För att finansiera Skepp o’ skoj slöts ett samarbetsavtal med Stena Line som, förutom sin naturliga koppling till sjöfart, i likhet med Liseberg har som mål att locka turister till Göteborg. Sammanlagt investerades cirka 15 miljoner kronor i den nya attraktionen.

Attraktionen

Precis som Barnbåtarna är Skepp o’ skoj en vattenattraktion. Barnen får prova på att navigera en båt i en miljö med tema från Göteborgs hamn och skärgård. De får ta på sig flytväst och de får lära sig lite navigation. Vid avslutad färd får barnen även ett fint förarbevis med namn och foto.

Invigningen

Den 27 juni 2012 invigdes Skepp o’ skoj av Dan Sten Olsson, koncernchef för Stena, tillsammans med Lisebergs VD Andreas Andersen. Tillsammans med inbjudna förskolebarn och musik från Lisebergs Brasset blev det en minnesvärd dag i solskenet.