Visningar
Åtgärder

Operation liv och lust

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Foto: Okänd

Operation liv och lust (originaltitel Send me no flowers) är en komedi av Norman Barasch och Carroll Moore som spelades på Lisebergsteatern 29 maj-30 september 1962. På Liseberg gjordes komedin om till revy, med inslag av sång och dans.

Medverkande

Regi: Sten Lonnert

Svensk text, musik och sångtexter: Stig Bergendorff och Gösta Bernhard

Vid pianot: Nils Edstam

Dekor: Birgit Afzelius-Wärnlöf

Direktion: Gösta Bernhard och Stig Bergendorff

Press

"Gösta Bernhard har haft stora publikframgångar de senaste åren på Lisebergsteatern men kritikerna har varit svalare mot honom. I år bör hans succé bli fullständigare. Det är en mycket bättre pjäs han kommer med i år och det är en bättre föreställning." - Göteborgs-Posten, 30 april 1962.

”Det är överhuvudtaget en publikvänlig underhållning som bjuds på Lisebergsteatern, en rejäl teatermåltid, satirisk komedi med revyinslag och en liten släng sentiment på slutet - vad kan man mer begära.” - Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, 30 april 1962

"Alltihop är litet för makabert för svensk smak, vilket inte hindrar att ett och annat vrålande skratt släpps lös i salongen." - Dagens Nyheter, 12 juni 1962.

Kuriosa

  • Originalpjäsen blev Hollywoodfilm 1964. Huvudrollerna spelades av Rock Hudson och Doris Day.
  • Att pjäsens titel inte översattes rakt av till svenska hade enligt Lisebergs vd Einar Ekström sin förklaring. "Det går ju inte att kalla den Sänd inga blommor när man samtidigt har en blomsterutställning och lockar med Nu blommar löken" sa han till Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.
  • Premiären var planerad till 27 april, men fick flyttas fram två dagar. Anledningen var att Gösta Bernhard insjuknat i lunginflammation.