Visningar
Åtgärder

Mechanica

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Foto: Stefan Karlberg
Foto: Stefan Karlberg
Foto: Stefan Karlberg
Foto: Stefan Karlberg
Foto: Stefan Karlberg
Foto: Stefan Karlberg

2015-

Innehåll

Om attraktionen

Mechanica, som hade premiär 2015 är en attraktion som utmanar de mest våghalsiga. Åkturen kan närmast beskrivas som att flyga i hög hastighet i en pendelrörelse, i kombination med en rotation som mjukt snurrar runt i 360 grader kring tre axlar.

Mechanica är 5 meter högre än SpinRock, pendlar 60 grader mer än Uppswinget och sätena snurrar fritt, 360 grader, som på gamla TopSpin. Mechanica har helt enkelt tagit det bästa av alla läskiga åkattraktioner och adderat extra allt.

– Vi vet att många av våra gäster vill ha fler åkupplevelser av den här typen. Den attraktion vi valt är dessutom en av marknadens absolut bästa i sin kategori, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Mechanica är inte bara en av parkens mest spektakulära attraktioner när det gäller åkupplevelse, utan också konceptuellt.

– Vi vill bjuda våra gäster på något som sträcker sig längre än själva åkturens 90 sekunder. Med en unik design, noga utvald musik och inspiration från 1700-talets Göteborg vill vi skapa en helhetsupplevelse. En underlig maskin, på samma gång modern som historisk i sitt språk, som hämtad ur en saga, säger Andreas Andersen.

Mechanica är en tuff åkattraktion som ställer vissa fysiska krav på den som åker. För att få åka måste man vara minst tio år gammal och vara minst 140 cm lång. Man måste också ha god styrka i nacke, axlar och rygg så att man orkar att hålla huvudet mot nackstödet under hela åkturen.

Film

Fakta

Höjd: Cirka 30 m

Åkturens längd: Cirka 3 minuter

Antal åkare: 30 personer (6 gondoler med vardera 5 säten)

Kapacitet: 350 personer/timme

Längdgräns: 140 cm

Attraktionstyp: Star Shape

Tillverkare: Zierer Karussell- und Spezialmaschinenbau GmbH

Plats: I södra parken

Investering: 30 miljoner kronor

Fler bilder