Visningar
Åtgärder

Magic City

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Magic City till höger i bakgrunden, troligen fotograferad 1960. Bilbanan i förgrunden är Barnrallyt och bakom den ligger Djungelexpressen. Foto: Liseberg

1956-1961

Magic City var en spegel- och glaslabyrint som hade premiär 1956. Premiäråret hette den Spegellabyrinten men bytte senare namn till Magic City.

Precis som föregångaren Spegelhallen och den efterföljande Kristallsalongen innehöll Magic City en spegellabyrint och buktande speglar. Det var den andra attraktionen som Liseberg köpte från Italien, som vid den här tiden hade gett sig in i åkattraktionsbranschen (den första var Flygkarusellen). Magic City låg vid södra entrén.

”Man går in i en gång mellan en massa glas och kommer aldrig ut... det är mycket roligt. Men har man bråttom skall man icke sticka sin fot dit” skrev Göteborgs-Tidningen i samband med pressvisningen 1956.

”Från nya spegellabyrinten hördes förvirrade rop och skratt allt eftersom yran steg i mössorna” rapporterade Göteborgs-Posten dagen efter premiären.

Till säsongen 1957 byggdes fasaden om. Till det bättre om man får tro Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.

1961 gjorde Magic City sin sista säsong. 1962 ersattes den, och Spegelhallen, av Kristallsalongen. På Magic Citys plats byggdes nya Veckans Revy.