Visningar
Åtgärder

Little Richard

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Stora Scenen den 17 juni 1975. Foto: Bror Augustsson
Little Richard lämnade sitt handavtryck till Hedersplatsen 1990. Foto: Kamerareportage
Rockstjärna och kaninerna kom väl överens. Foto: Okänd

Richard Wayne Penniman, mer känd under artistnamnet Little Richard, född 5 december 1932 i Macon, Georgia, död 9 maj 2020 i Tullahoma, Tennessee, var en amerikansk rockartist, sångare och pianist. Little Richard gav sig själv epitetet "arkitekten bakom rock'n'roll". På 1950-talet var han en av de stora stilbildarna inom rock'n'rollen med sin explosiva musik och färgstarka personlighet. Little Richard valdes in i Rock and Roll Hall of Fame under det första 1986.

På Liseberg

  • 17 juni 1975, Stora Scenen
  • 4 juli 1990, Hedersplatsen

Om besöket 1990

Little Richard besökte Liseberg i samband med sitt uppträdande på Gothenburg All Star Festival som anordnades på Heden i centrala Göteborg. Vid middagstid den 4 juli dundrade limousinen in i parken och körde ända in till Hedersplatsen (som låg i barnområdet). Ut klev den 53-årige rock 'n' roll-legendaren, tryckte ner sina händer i cementen och log vänligt mot fotoblixtarna.

- Han var mycket trevlig och på mycket gott humör. Glad över att vara i Sverige som han trivs mycket i. Och han tyckte det var hedrande att få en plats bland de andra stjärnorna i parken. Dessutom blev han mycket förtjust i Lisebergskaninen, berättade Benny Nyberg, på Lisebergs marknadsavdelning, till tidningen iDag.

Som kuriosa kan nämnas att Little Richard var inbokad i Park Avenues presidentsvit. Men den dömde han ut direkt. Klagade på luftkonditioneringen. En stund senare var han inbokad på Sheraton, och en ännu rymligare svit.