Visningar
Åtgärder

Lisebergs Hamn

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Lisebergs Hamn i slutet av 1990-talet. Foto: Jens Karlsson
Illustration visar vilken känsla man ville åstadkomma 2019. Foto: Liseberg
Vy över Lilla Scenen sommaren 2019. Foto: Liseberg

Lisebergs Hamn är ett område som hade premiär 1997. Då bestod området av Hamnkrogen, energiattraktionen ELdorado, Polketten, Hamnkontoret, Kafé Åkaj, femkampspelet Slangbellan och fartyget Lisen. Spökhotellet Gasten tillkom 1998.

Hamnområdet

2019 förvandlades Lisebergs Hamn till ett musik- och nöjescentrum under namnet Hamnområdet. Polketten byggdes om och bytte namn till Lilla Scenen, området vädersäkrades och antalet sittplatser tredubblades.

- Vi skapar en miljö som påminner om Nyhavn i Köpenhamn, en vibrerande stämning längs med kajkanten. Där kan man ta en god bit mat eller bara hänga i området för att lyssna på livemusik, sa Lisebergs vd Andreas Andersen.

Livemusiken framfördes på Lilla Scenen, som med förbättrad ljud- och ljusteknik gav konsertpubliken en helt ny upplevelse. Totalt ägde ett 40-tal konserter rum under sommaren, plus att de traditionsenliga dansbandskvällarna fortsatte som vanligt.

Restaurangutbudet i området utökades och förnyades med såväl à la carte på restaurang som lättare rätter att ta med sig ut i området. Hamnkrogen förnyades och fick en modern touch, men behöll sitt fokus på fisk och skaldjur. Även Skeppsmagasinet och Spökbaren Gasten genomgick mindre förändringar. Dessutom öppnade två utomhusbarer i området där besökarna kunde handla dryck och snacks.