Visningar
Åtgärder

Larry Adler

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Foto: Okänd

Lawrence "Larry" Cecil Adler, född 10 februari, 1914, död, 7 augusti, 2001, var en amerikansk musiker, känd som en av världens bästa munspelare. Han samarbetade med musiker som Sting, George Gershwin och Kate Bush. Om Adler har sagts att han upphöjde ett leksaksinstrument till ett riktigt musikinstrument. På scen kombinerade han sin tekniska skicklighet med varietéartistens förmåga att underhålla med tricks och charm.

På Liseberg

  • 1-16 september 1951, Cabarethallen
  • 16-30 juni 1959, Cabarethallen

Press

"Munspelsvirtuosen Larry Adler åstadkom andäktig tystnad i Cabarethallen i går kväll, när han som siste artist i programmet höll konsert med sitt lilla instrument. Med eggande intensitet och fulländad teknik förtrollade han publiken med sina avancerade nummer. [...] Adler skulle ensam kunna fylla Cabarethallen de veckor som återstår av säsongen, det är nog ingen tvekan om det." - Göteborgs-Tidningen, 2 september 1951.

Kuriosa

1951 fick Larry Adler 415 kr per dag i gage för att uppträda, vilket var mycket för artisterna i Cabarethallen. Lisebergs eget betyg på akten var "Världsartist".