Visningar
Åtgärder

Jules Sylvain

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

Jules Sylvain (pseudonym för Axel Stig Hansson), född 11 juni 1900 i Hedvig Eleonora församling, Stockholm, död 29 oktober 1968 i Castiglione della Pescaia, i provinsen Grosseto inom regionen Toscana, Italien, var en svensk populärkompositör, manusförfattare och musiker.

På Liseberg

  • 1-15 juli 1962, Lilla Paviljongen (med Mari Ade)

Kuriosa

Jules Sylvain, som bland annat skrev sångerna ”Med en enkel tulipan” och ”Jag är ute när gumman min är inne” var på krigsstigen i samband med sin och sångerskan Marie Ades tvåveckorsvisit på Liseberg.

Mest upprörd var han på artistförmedlaren Georg Wiklander för, vad Sylvain ansåg, uteblivna jobb, men han riktade även en känga mot Lisebergs ledning. Anledningen var att paret blivit utelåsta från sina loger och därför tvingades uppträda utan smink och i privata kläder. Han ansåg dessutom att högtalarna på Lilla Paviljongen inte höll måttet.

Lisebergs vd Einar Ekström beklagade det inträffade och betecknade händelsen med logerna som olycksfall i arbetet. Däremot blev han mäkta förbannad på Wiklander som i Expressen avslöjade vad Sylvain och Ade fick betalt av Liseberg.

- Detta är ju en affärshemlighet och herr Wiklander hade ingen fullmakt från Liseberg att avslöja den. Varje förmedling och inte minst en statlig sådan bör hålla käft i sådana ömtåliga sammanhang, skrev Ekström i ett brev till Expressen.