Visningar
Åtgärder

Hamnkrogen

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Hamnkrogen sommaren 2019. Foto: Hedvig Wallin
Till höger om entrédörren finns "Luckan", en nyhet 2019. Foto: Hedvig Wallin

1997-

Hamnkrogen är en restaurang som hade premiär 1997, som en del av det då nya området Lisebergs Hamn. Restaurangen har fokus på fisk och skaldjur vilket även avspeglar sig på julbordet som serveras under Jul på Liseberg.

Bakgrund

Tanken på en västkustrestaurang hade länge funnits på Liseberg. 1997 blev den verklighet i och med skapandet av Lisebergs Hamn. Restaurangen blev snabbt populär och förväntningarna på gästtillströmningen överträffades. Det blev nödvändigt att införa två olika bokningsbara sittningar för att kunna ta emot alla bordsbeställningar.

Då, när Hamnkrogen var ny, hade den 130 sittplatser inomhus och 150 sittplatser utomhus.

Utveckling

2019, i samband med förändringarna i Lisebergs Hamn, fick Hamnkrogen ett ansiktslyft - en modern touch som omfattade allt från logotyp, färger och konst på väggarna. Matgästerna kunde även ta del av nya erbjudanden. I baren gick det exempelvis att beställa och betala över disk, och i den så kallade ”Luckan” kunde man handla från gatan utanför restaurangen. Dessutom infördes à la carte och i Lilla Hamnkrogen ökades antalet sittningstider och fasta menyer infördes.