Visningar
Åtgärder

Gyllene Tider

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Per Gessle och hans Gyllene Tider på Stora Scenen den 8 maj 1981. Foto: Kamerareportage

Gyllene Tider är en popgrupp från Harplinge i Sverige, ursprungligen aktiv 1977-1985 och senare även vid tillfälliga återföreningar. Musiken är berömd för glada och trallvänliga sånger samt lättsamma texter på svenska om sommar och tonårskärlek i en småstad.

På Liseberg

  • 8 juni 1980, Stora Scenen
  • 8 maj 1981, Stora Scenen
  • 30 juni 1984, Stora Scenen

Press

"De fem halmstadskillarna spelar en rak och okomplicerad rock som tilltalar såväl de yngre som oss något äldre musikdiggare." - GT, 9 juni 1980.

"Igår var det gyllene tider på Liseberg. Världsartister i all ära, men bättre publikmagneter än de fem Halmstadsgrabbarna finns antagligen inte just nu. 19 000 ungdomar trängdes framför scenen för att se och höra den ofattbart populära gruppen Gyllene Tider." - Göteborgs-Posten, 9 maj 1981.

"I nästan en hel timme höll Gyllene Tider på, inklusive tre extranummer. Men helt nöjda var de inte efter konserten. 'Nej, det gick inte riktigt bra' konstaterar Per Gessle. 'Det kändes som om man var ringrostig'." - Kvällsposten, 9 maj 1981.

"När konserten började blev trängseln längst fram enorm, och många klämdes mot det främsta staketet. Vakterna hade dock situationen under kontroll - även om man fick hjälpa ett halvdussin flickor som började få panik av trängseln och trycket." - GT, 9 maj 1981.

"Framträdandet blev som vanligt: tjejerna skrek, sjöng med, applåderade och grät. Skillnaden var att publikens sång nästan var lika stark som ljudet ur högtalarna. Det har jag aldrig varit med om tidigare under mina tio Gyllene Tider-konserter det senaste året." - Expressen, 9 maj 1981.

Kuriosa

När Gyllene Tider spelade på Liseberg den 8 maj 1981 hade det gått en dryg vecka sedan gruppens spelningen på festplatsen Masten i Kristianopel då tre ungdomar trampades ihjäl i publikkaoset. På Liseberg är man inte orolig för att något liknande ska inträffa, men som en extra försiktighetsåtgärd plockas bänkarna framför Stora Scenen bort och ersätts av kravallstaket. Dessutom förstärks vaktstyrkan.