Visningar
Åtgärder

Frankrike kallar

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
50 firmor deltog i utställningen, som alla representerade skilda områden i Frankrike. Foto: Gösta Fagerberg
Dörrarna stod öppna öppen 1-31 juli och totalt lockades 50 000 besökare till Konserthallen. Foto: Gösta Fagerberg

Frankrike kallar var en utställning som ägde rum i Konserthallen 1-31 juli 1952. Utställningen arrangerades i samarbete med AB Folkreklam och möjliggjordes tack vare stöd av franska industri-, reklam- och turistorganisationer samt franska ambassaden och Handelskammaren i Sverige.

50 firmor deltog, som alla representerade skilda områden i Frankrike. Den franska återuppbyggnaden efter andra världskriget och de sociala och ekonomiska områdena utarbetades av det franska uppbyggnadsministeriet. Den tekniska och konstnärliga utformningen stod den franske arkitekten M. Ganeau för.

Utställningen öppnade den 1 juli, i närvaro av bland andra Frankrikes ambassadör i Sverige, greve du Chayla de Blanquiet, och stängdes en månad senare efter att den besökts av 50 000 människor.

I anslutning till utställningen var det mannekänguppvisning i Rotundan 1-6 juli. Där visade den franske modekungen Maurice Worth upp sin kollektion.

Kuriosa

Utgifterna för utställningen uppgick till 171 117:75 kr medan inkomsterna landade på 154 742:35 kr. När man sedan räknade in entréavgifterna blev resultatet ungefär plus minus noll.