Visningar
Åtgärder

Einar Beyron

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Einar Beyron 1956. Tack till Ingrid Käfling Ikanta för att vi får använda bilden. Mimi (som egentligen stavade med två m) är Ingrids mamma. Foto: Okänd
Einar Beyron i Turandot, på omslaget till tidningen Scenen från 1928. Foto: Okänd

Einar Oscar Beyron, född 24 februari 1901 i Malmö, död 26 mars 1979 i Stockholm, var en svensk operasångare (tenor), hovsångare, sångtextförfattare och teaterregissör.

Beiron var bror till Henry Beyron, som var Gustav V:s tandläkare, och gift med operasångerskan Brita Hertzberg som han ofta uppträdde tillsammans med. Med cirka 40 framträdanden är Einar Beyron en av de artister som uppträtt flest gånger på Liseberg.

Inom parentes: sjöng tillsammans med, ackompanjerad av.

På Liseberg

Press

"För skönsången svarade dock utan tvekan fru Hertzberg. Hr Beyrons röst kan ibland klinga riktigt njutbar, men oftast blir den torr och klanglös och höjden visar ej så sällan brist på bärighet i ett piano eller pianissimo." - Ny Tid, 30 juli 1942.

"Publiken fyllde i det närmaste den stora salen, sångarna voro i utmärkt disposition och bjödo på ett program, som hade alla förutsättningar att tjusa en publik och försätta den i applådtagen." - Göteborgs-Posten, 30 juli 1942.