Visningar
Åtgärder

Bengt Sterner

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

Bengt Sterner var programchef på Liseberg 1954-?

Sterner föddes i Mariestad och flyttade som 25-åring till Stockholm. Yrkesbanan startade inom filmbranschen, då han fick anställning hos Anders Sandrew. Under den perioden förvandlades Royalbiografen till varieté, men då den lades ner startade man upp varieté på Chinateatern i stället.

Mellan 1938 och 1947 var Sterner artistchef och direktör för Chinateatern och fick då tillfälle att umgås, och arbeta med, all världens artister. Efter åren på China följde fyra år utomlands innan han 1953 återvände till Stockholm och stadens 700-årsjubileum. Som ansvarig för parkunderhållningen presenterade han 180 program under firandet.

Den i januari 1954 började Sterner arbeta på Liseberg. Utöver bokning av alla svenska och utländska artister i Cabarethallen ansvarade han bland annat för jazzkvällarna i Konserthallen, som var en nyhet det året.

Kuriosa

  • Inledningsvis anställdes Sterner från januari till utgången av september månad 1954, med en månadslön på 1 500 kronor. I slutet av september förlängdes kontraktet ett år, samtidigt som månadslönden höjdes till 1 750 kronor.

Mer information kommer.