Visningar
Åtgärder

Barnens Dag

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

På Liseberg

  • 5-6 september 1942
  • 7-8 september 1946
  • 6-7 september 1947

1942

Liseberg ställde Cabarethallen till Barnens Dags förfogande detta år. Utöver det vanliga programmet visades en speciell Barnens Dags-föreställning lördagen den 5 september. Trollkarlen och Illusionisten Zandor, fågelimitatören och visselkonstnären Fritz Adelly och akrobaterna 5 Arezy underhöll barnen. Dessutom sjöng schlager- och kuplettsångerskan Käte Schnitzer den 5 september medan skådespelaren Harry Persson ersatte henne den 6 september. Karl Kinch var konferencier och biljetterna gick för specialpriset 50 öre. Ännu billigare var det på söndagen, då ungefär samma program visades som matiné för endast 25 öre. Inte konstigt att Cabarethallen var fullsatt, vilket snabbt löstes med ytterligare en föreställning.

Ute i parken bjöd den populära elefanten Nelly på extraföreställning på Stora Scenen under lördagen. På söndagen var det danslekar på Kadriljen och tävlingar framför Konserthallen. På söndagen brändes ett speciellt Barnens Dags-fyrverkeri av vid Spegeldammen.

1946

Den 7-8 september anordnades de traditionsenliga Barnens Dagsfestligheterna. Tillsammans med Furuviksbarnens besök inbringade Barnens Dag 46 072 kronor och 29 öre, för att vara exakt. Det var, så långt, det största belopp som Liseberg betalat ut till Barnens Dags förening. Genom restitution av nöjesskatten betalades ytterligare 9 544:74 kronor ut.

1947

Barnens Dagsfestligheterna bjöd på vackert väder och tillsammans med Furuviksbarnens uppsättning av Kosackerna intill Mässhallen 4-13 juli kunde 29 400 kronor betalas till Barnens Dags förening.