Visningar
Åtgärder

2002

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
SpinRock heter en av årets attraktionsnyheter. Foto: Stig Kälvelid
Tveksamt om det någonsin varit så mycket folk runt Polketten! Benny Anderssons orkester bjuder på en helkväll. Foto: Stig Kälvelid
Över nio dygn tar det innan vinnaren av tidernas första FlumeRide Marathon koras. Foto: Stig Kälvelid
Inför säsongen byggs Aerovarvet om till Kulingen. Foto: Stig Kälvelid
Sakta men säkert växer Balder, 2003 års stora attraktionsnyhet, fram. Foto: Liseberg
Carola uppträder på Stora Scenen den 13 augusti. Foto: Stig Kälvelid
Pet Shop Boys backstage den 1 juli. Foto: Bengt Nordin

Innehåll

Viktiga händelser

Benny Anderssons orkester lockar storpublik

Årets musikaliska höjdpunkt på Polketten är tveklöst framträdandet av Benny Anderssons orkester tillsammans med Helen Sjöholm, Kalle Moreaus och Tommy Körberg. Omkring 4 500 personer trängs, trivs och dras med i stämningen som dessa musikanter skapar.

FlumeRide Marathon – tålamodskrävande tävling

Den 9 augusti startar FlumeRide Marathon. Åtta deltagare tävlar om en jordenrunt-resa för två personer till fem av världens häftigaste nöjesparker, samt 30 000 kronor i fickpengar. Tävlingsmomentet? Att åka FlumeRide hela tiden som Liseberg är öppet, tills de sju motståndarna ger upp. Först efter nio dygn, 65 avverkade mil och totalt 1150 varv koras Emanuel Roosvalds till vinnare. Tävlingen återkommer även 2003 och 2004.

Olycka i Små Grodorna

Fredagen den 19 juli, strax innan klockan 23, inträffar en olycka i barnattraktionen Små grodorna. I attraktionen, som är ett mini-frittfall, är meningen att gondolen ska falla ner stötvis mot marken. Men vid olyckstillfället händer något som gör att den sjunker hela vägen ner mot marken, betydligt fortare än vad som är avsett. Ambulans tillkallas och sex barn, i åldrarna 10-12 år, förs till sjukhus. Efter läkarundersökning kan barnen, som samtliga är i Göteborg för att delta i Gothia Cup, glädjande nog lämna sjukhuset och återförenas med sina anhöriga.

Lena PH och Kikki, Bettan & Lotta showar på Rondo

Året på Rondo inleds med en bejublad föreställning av Lena Philipsson. Showen, som spelas hela våren, har en genomsnittlig beläggning på 98 %. Under hösten tar Kikki Danielsson, Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg över scenen med showen Kikki Bettan Lotta – tre stjärnor på samma scen, även de med stor framgång.

Bygget av Balder påbörjas

Bygget av Balder, Nordens största berg- och dalbana i trä, pågår inför 80-årsfirandet 2003. Den 36 meter höga och 1 070 meter långa bergbanan är första steget på en fortsatt utveckling av östra delen av parken.

Nya åkattraktioner

Artister – ett urval

Nyheter i korthet

  • Kombihäftet, en kombination av skicklighetsspel, varuspel och attraktioner, är årets nya häfte.
  • Bihålan och Bollbingo är två egentillverkade nyheter bland skicklighetsspelen.
  • New Orleans by Night – jazzdagar i Lisebergs Hamn – är nytt för året.

Fakta

Öppettider

  • Sommar: 20 april-29 september
  • Jul på Liseberg: 15 november-23 december

Priser

  • Entréavgift: Sommar: 50 kr hela säsongen (2001: 45 kr). Fri entré för barn under 7 år. Jul på Liseberg: 40 kr (2001: 35 kr). Fri entré för barn under 7 år.
  • Säsongskort: 120 kr (2001: 120 kr)

Statistik

  • Sålda säsongskort: 157 000 (2001: 161 000)
  • Antal besökare: 3,1 miljoner (2001: 3,1 miljoner)