Visningar
Åtgärder

1964

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Stjärnglans. Den 8-16 juni uppträder Marlene Dietrich i Cabarethallen. Foto: Kamerareportage
Fullt ös! Tages utses till Västkustens Beatles i en fullsatt Konserthall den 17 augusti. Foto: Kamerareportage
Karl Gerhard avlider den 22 april. Bilden är tagen den 31 juli 1963, en av de sista gångerna som Gerhard besöker Liseberg. Foto: Kamerareportage
Evert Taube tackar publiken efter ett av sina framträdande på Stora Scenen i slutet av maj. Det kom att dröja till 1971 innan Taube uppträdde på Liseberg igen. Foto: Okänd
Fontänerna i, och blomsterarrangemangen runt, Spegeldammen. Foto: Liseberg
Cliff Richard and The Shadows spelar i Konserthallen den 31 maj. Foto: Kamerareportage
The Streaplers spelar på Stjärnscenen den 5 september. Foto: Kamerareportage
19-20 juni firas midsommar med dans kring majstången vid Spegeldammen samt dansuppvisning av Midälvaringens folkdanslag. Foto: Okänd
Johnny Jarlsgård tillsammans med mamma Vivianne Jarlsgård på styrbord sida i Båtbanan. Kvinnan till höger är väninna till Vivianne, dock oklart vad hon heter. Detsamma gäller dottern längst fram. Foto: Okänd

Innehåll

Viktiga händelser

Marlene Dietrich uppträder i Cabarethallen

Den 8-16 juni gästspelar den tysk-amerikanska sångerskan och skådespelerskan Marlene Dietrich i Cabarethallen. Det är hennes första framträdande någonsin i Göteborg. Marlene Dietrich, som av det Amerikanska Filminstitutet anses vara en av tidernas största kvinnliga filmstjärnor, har hunnit fylla 62 när hon kommer till Liseberg. Kanske påverkar det publikintresset – vid premiären gapar 400 av Cabarethallens 1 100 stolar tomma. Men efter hand blir det bättre fart på publiken. Snittet ligger runt 900 per föreställning. Biljetterna kostar mellan 7,50 till 15 kronor.

VARA-restauranten blir Kaskad och Western Bar

VARA-restauranten, som tidigare hette Folkrestaurangen, byggs om till Restaurant Kaskad och Western Bar. Namnet Kaskad är inspirerat av Spegeldammens nya fontäner. Interiören i restaurangen präglas av svensk konst och svenskt konsthantverk. Självserveringen Western Bar är, som namnet antyder, inredd som en saloon där gästerna äter till tonerna av westernmusik.

Karl Gerhard avlider

Den 22 april avlider revykungen Karl Gerhard efter en hjärtinfarkt, 73 år gammal. Stockholmaren Gerhard fick med åren en speciell relation till Liseberg. Första besöket gjordes som privatperson redan 1923, i samband med Jubileumsutställningen i Göteborg. Från det första scenframträdandet i Cabarethallen 1947 till det sista på Stora Scenen den 4 september 1963 var Karl Gerhard en ständigt återkommande artist.

Nya attraktioner

Underhållning

Hela underhållningsprogrammet

Klicka här för att läsa hela underhållningsprogrammet

Ett urval

Nyheter i korthet

  • Tages vinner tävlingen Västkustens Beatles i Konserthallen, i konkurrens med bland andra The Shakers, The Jackpots och The Spacemen.
  • På tal om Beatles. En av årets snackisar i pressen är att Beatles INTE kommer till Liseberg. För dyra säger Lisebergs ledning, ett beslut som får mycket kritik.
  • Spegeldammen får nytt liv. Nya fontäner och färgväxlare.

Spel

Fakta

Öppethållande: 25 april-13 september.

Väder: Maj bjuder på gynnsamt Lisebergsväder medan resten av säsongen är ovanligt kall, regnig och blåsig. Flera stora arrangemang regnar bort.

Entréavgift: 1 kr för vuxna och 50 öre för barn.

Antal besökare (exkl. försålda säsongkort): 1 671 940 (1963: 1 781 255).

Försålda säsongkort: 253 (1963: 229).

Bästa dag: 1 maj, 33 874 gäster.

Sämsta dag: 24 augusti, 1 932 gäster.